Gå direkt till textinnehållet
Knyt Frängsmyr. Foto: Avanza

Vd fick miljoner för en arbetsvecka

Avanzas tidigare vd Knut Frängsmyr får en ersättning på 3,4 miljoner kronor för sin arbetsvecka. Han fick sluta efter en vecka på grund av tidigare böter vid en ombyggnation.

Avanzas vd Knut Frängsmyr fick lämna efter en vecka på posten. Det har Finansliv tidigare rapporterat om. Anledningen var Finansinspektionens ledningsprövning där myndigheten haft synpunkter på de böter som Knut Frängsmyr fått i samband med en ombyggnation av sin privatbostad.

Dagens industri har nu avslöjat att Knut Frängsmyr får en ersättning på 3,4 miljoner kronor för sin arbetsvecka på Avanza. Information om ersättningen saknas i Avanzas årsredovisning, men framgår i kallelsen till årsstämman den 11 april, som en punkt i dagordningen om godkännande av ersättningsrapport. Storägaren Creades vd John Hedberg säger till Dagens industri, att ersättningen är rimlig eftersom Knut Frängsmyr arbetade som rådgivare till nätmäklaren.

I februari utsågs Gustaf Unger som ny vd. Unger blev godkänd i Finansinspektionens ledningsprövning och börjar idag som vd på Avanza.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord