»Alla förstår att det här kommer att påverka oss i kontorsrörelsen«
Handelsbankens kontor vid Globen. Foto: Oskar Omne

»Alla förstår att det här kommer att påverka oss i kontorsrörelsen«

En vecka efter beskedet om Handelsbankens nedskärningar har tonläget börjat lugna ned sig något internt.

Stefan Henricson är ordförande i Finansförbundet Väst i Handelsbanken och säger att han mött starka reaktioner från de anställda efter beskedet.

– De första dagarna var det många medarbetare som hörde av sig och uttryckte en stor oro. Att beskedet kom nu och kändes så drastiskt tror jag var överraskande för många, att det var en så pass stor åtgärd. Man kände inte heller igen sig i tillvägagångssättet i banken, säger han.

När Finansliv pratar med Stefan Henricson ungefär en vecka efter beskedet har tonläget börjat lugna ned sig något internt.

– Just nu är det är lite mer avvaktande i organisationen. Alla förstår att det här kommer att påverka oss alla i kontorsrörelsen på ett eller annat sätt, men hur är det ingen som vet än. Det känns som man avvaktar det, med viss tillförsikt, säger han.

Stefan Henricson säger att han inte blev särskilt överraskad över beslutet, givet att en stor majoritet av kundmötena i dag sker digitalt.

– Förändringen i sig är nog rätt och riktig, men jag önskar att vi skulle startat mycket tidigare och i stället gjort förändringen över tid. Sedan är det förstås alltid svårt att veta när man ska starta en sån här omställning, vilket man ska ha respekt för, säger Stefan Henricson.

publicerad
28 september 2020
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram