Gå direkt till textinnehållet
Handelsbankens kontor vid Globen. Foto: Oskar Omne

»Alla förstår att det här kommer att påverka oss i kontorsrörelsen«

En vecka efter beskedet om Handelsbankens nedskärningar har tonläget börjat lugna ned sig något internt.

Stefan Henricson är ordförande i Finansförbundet Väst i Handelsbanken och säger att han mött starka reaktioner från de anställda efter beskedet.

– De första dagarna var det många medarbetare som hörde av sig och uttryckte en stor oro. Att beskedet kom nu och kändes så drastiskt tror jag var överraskande för många, att det var en så pass stor åtgärd. Man kände inte heller igen sig i tillvägagångssättet i banken, säger han.

När Finansliv pratar med Stefan Henricson ungefär en vecka efter beskedet har tonläget börjat lugna ned sig något internt.

Läs också

Handelsbanken stänger nästan hälften av kontoren

– Just nu är det är lite mer avvaktande i organisationen. Alla förstår att det här kommer att påverka oss alla i kontorsrörelsen på ett eller annat sätt, men hur är det ingen som vet än. Det känns som man avvaktar det, med viss tillförsikt, säger han.

Stefan Henricson säger att han inte blev särskilt överraskad över beslutet, givet att en stor majoritet av kundmötena i dag sker digitalt.

– Förändringen i sig är nog rätt och riktig, men jag önskar att vi skulle startat mycket tidigare och i stället gjort förändringen över tid. Sedan är det förstås alltid svårt att veta när man ska starta en sån här omställning, vilket man ska ha respekt för, säger Stefan Henricson.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika