Gå direkt till textinnehållet

Danske Bank skär ned

Danske Bank har tagit bort 60 tjänster över hela organisationen under januari månad. Detta som ett led i bankens sparpaket och planer att sänka kostnaderna.

Redan för ett par år sedan flaggade den danska storbanken Danske Bank för nedskärningar, då till följd av coronakrisen. Det handlade om att få ned de underliggande kostnaderna, meddelade vd Chris Vogelzang i en delårsrapport för andra kvartalet 2020.

Danske Bank presenterade då ett större sparpaket, där planen var att dra ned på 400 tjänster i koncernen. I Sverige och Norge berördes dock endast tio medarbetare.

Totalt ska Danske Bank spara 5 miljarder danska kronor fram till 2023. Under januari i år försvann 60 tjänster, som en del i detta sparpaket.

”De flesta av de tjänster som berörs finns i Danmark, inga tjänster i Sverige berörs”, skriver Anna Sundblad, presschef Danske Bank, i ett mejlsvar till Finansliv.

Är fler neddragningar av personal i Sverige att vänta framöver?

”När det gäller ytterligare neddragningar så kommer vi att bli färre medarbetare över tid, vilket också är i linje med vår strategi, och i takt med att våra kunder kommer att välja digitala lösningar i ännu högre utsträckning. Det kommer att ske genom naturliga avgångar i hela koncernen och genom fortlöpande anpassning av vår organisation. För att inte behöva säga adjö till bra kolleger kommer vi att fokusera på omplacering och kompetensutveckling”, meddelar Anna Sundblad.

Danske Bank har i dag omkring 22 000 anställda.

 

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika