Gå direkt till textinnehållet
Michael Green. Foto: Handelsbanken

Michael Green blir ny vd på Handelsbanken

Handelsbankens Sverigechef Michael Green blir ny vd och koncernchef på banken efter Carina Åkerström. Han tillträder redan vid årsskiftet.

I augusti meddelade Handelsbanken att Carina Åkerström kommer lämna posten som vd nästa år, för att gå i pension. Nu har Michael Green utsetts till ny vd. Han tillträder den 1 januari 2024.

– Det är en väldigt speciell och spännande utmaning att vara chef i Handelsbanken. Att nu få förtroendet som VD och koncernchef, gör mig stolt, glad och – inte minst – mycket ödmjuk, säger Michael Green i ett pressmeddelande.

Han har jobbat på Handelsbanken sedan 94, bland annat som chef för Capital Markets och för bankens amerikanska verksamhet. Han är i dag chef för Handelsbanken i Sverige, som står för ungefär 70 procent av bankens resultat.

Som Sverigechef har Michael Green ansvarat för de omfattande nedskärningar som gjorts i kontorsverksamheten de senaste åren, som Finansliv tidigare skrivit om. 180 av Handelsbankens tidigare 380 kontor har stängts ned, och omkring 1 000 anställda har fått lämna banken.

Läs också

Oro bland anställda när kontoren stängs

Under nedskärningarna har flera anställda på Handelsbanken sagt till Finansliv att de inte fått tillräcklig information om vad som skulle hända med deras kontor. Det fanns också anställda som valde att inte uttala sig av rädsla för repressalier.

Efter nedskärningarna har flera anställda på Handelsbanken berättat för Finansliv om hög arbetsbelastning och stress, främst i storstadsregionerna och särskilt Stockholm.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord