Gå direkt till textinnehållet
Kollegan Jörgen Amnestål har pubquiz på Pitcher’s vid Mariatorget i Stockholm. Foto: Jonas Eng

Programmeraren Jörgen Amnestål leder populärt musikquiz: »Jag har en böjelse för riktigt dålig musik«

Kollegan Jörgen Amnestål är senior systems programmer på Swedbank it i Sundbyberg. Och quizmaster på krogen Pitcher’s.

Hur fick du idén till ditt musikquiz?
– Jag och pappa lyssnade varje lördagsmorgon på Melodikrysset och det var ett sätt att umgås. I en jobbig period i mitt liv frågade en kompis om jag inte kunde hjälpa dem att boosta brunchen på deras restaurang. Då fanns redan idén där. Det är som Melodikrysset i P4, men större, bredare och lite yvigare. Det tar ungefär en dag att förbereda.

Vad är roligast?
– Jag får spela precis vad jag vill men jag måste ändå vara på tå och inte bara spela Taube och Abba. Jag har en böjelse för riktigt dålig musik, som Eilert Pilarm, Florence Foster Jenkins och Philemon Arthur. Det brukar visa sig i krysset, onödigt ofta.

»Jag har sjungit i kör större delen av mitt liv och det är en skön ventil och bra för själen.«

Vad betyder musik för dig?
– Väldigt mycket. Jag har sjungit i kör större delen av mitt liv och det är en skön ventil och bra för själen. Jag spelar en del också, främst gitarr men bara till husbehov. Har svårt att förstå folk som inte lyssnar på musik. När jag sitter och jobbar på Swedbank har jag gärna klassisk musik i lurarna för det hjälper mig att fokusera.

Finns det en gemensam nämnare mellan din bisyssla och ditt jobb på Swedbank?
– Nej, absolut inte och det är nog en förutsättning för att jag ska hålla på. Här får jag utlopp för en annan del av min kreativitet och har det väldigt roligt.

Tipsa om din kollega

  • Har du en kollega med ett ovanligt specialintresse eller som gör något extra för sina kolleger? Tipsa Finansliv på redaktion@finansliv.se