Gå direkt till textinnehållet
Kollegan Kajsa Jonason har tränat crossfit i fyra år. Foto: Tor Johnsson

Tränar fem dagar i veckan: »Crossfit är väldigt socialt«

Kollegan Handelsbankens Kajsa Jonason servar kunder om dagarna och tränar crossfit på kvällarna. I höst siktar hon på att gå långt i crossfit-VM.

När började du att träna crossfit?
– Jag har tränat crossfit i fyra år och innan det spelade jag handboll i Allsvenskan. Jag följde med min familj och testade och tyckte att det var roligt. Sedan 2,5 år tillbaka kör jag på egen hand och följer ett eget program utformat för mig.

Vad gör sporten rolig att utöva?
– Jag har alltid gillat fysträning, så för mig är crossfit perfekt. Det är varierande övningar i alltifrån gymnastik till avancerade styrkelyft och konditionsträning. På det sättet är det lätt att följa upp sin utveckling, och man är aldrig färdiglärd.

Hur mycket tränar du?
– Just nu fem dagar i veckan, två timmar per pass. Jag jobbar till klockan 17, åker sen och tränar och är hemma tidigast 20. Jag planerar vardagen efter träningen för att bli bättre och kunna tävla individuellt och bli så bra jag kan. Det är en stor uppoffring, samtidigt är det väldigt kul.

Har du något specifikt mål i år?
– Planen är att börja tävla individuellt i höst. Ett mål är »The Open«, som är ett slags VM inom crossfit med hundratusentals deltagare. I fjol gick jag till kvartsfinal, vilket innebär att man är bland de 2 000 bästa. Tanken är att försöka placera mig högre upp i år.

Finns det någon koppling mellan sporten och ditt jobb som rådgivare?
– Crossfit är väldigt socialt, man ser inte någon på en »crossfit-box« som går runt med hörlurar, utan alla hejar och pratar med varandra. Det tycker jag också är väldigt kul i mitt jobb, att det är socialt med mycket kundkontakt och samarbete med kolleger.

Kajsa Jonason. Foto: Tor Johnsson

 

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord