Gå direkt till textinnehållet
Framtidsspaning Pär Ekroth,chief commercial officer, Swish. Foto: Tor Johnsson

Pär Ekroth, chief commercial officer på Swish, om 2023

Framtidsspaning »Vid kriser tenderar människor att vända sig till företag man litar på, vilket jag tror kan gynna stora och etablerade aktörer som också har lokal anknytning.«

Hur tror du att finansbranschen kommer utvecklas nästa år?
– Plånbokskris och möjlig lågkonjunktur gör att många kommer att se över sin ekonomi vilket såklart kan få följdeffekter och påverkan på aktörer inom finansbranschen. Vid kriser tenderar människor att vända sig till företag man litar på, vilket jag tror kan gynna stora och etablerade aktörer som också har lokal anknytning. Jag ser också en möjlighet till konsolidering inom fintech då flera segment är överetablerade och många aktörer är långt ifrån lönsamma.

Swish fyller tio år i år, hur har betalmarknaden förändrats under den tiden?
– Oj, det är en helt annan värld vi lever i nu. Det vanligaste kommentaren jag får när jag berättar att jag jobbar på Swish är att man inte kommer ihåg hur det var innan vi fanns. Förutom vårt intåg på marknaden så har ju betalningsbranschen i princip helt digitaliserats. Många branscher har förändrats i grunden tack vare detta. Dessutom har ju tech-plattformarna tagit stor mark och är nu på riktigt etablerade inom betalningar exempelvis genom Apple Pay och Google Wallet.

Hur har Swish förändrats?
– För tio år sedan var Swish en ny spelare på marknaden inom privata överföringar. I dag är vi Sveriges starkaste varumärke, har åtta miljoner användare, är på väg att bli marknadsledare inom e-handeln, har helt ersatt kontanter och varit en möjliggörare för många aktörer att digitalisera sin köpresa via self-service-upplevelser. Dessutom har vi lanserat Swish Utbetalningar. Under 2023 kommer vi, om inget oförutsett inträffar, genomföra cirka 1 miljard betalningar. Sammanfattningsvis har det varit en helt otrolig utveckling!

Hur tror du att betalmarknaden kommer utvecklas nästa år?
– Jag tror att kundresor kommer att fortsätta att digitaliseras och förbättras så att användaren får en så enkel, säker och snabb upplevelse som möjligt. Under 2023 tror jag också att svenskarna på riktigt kommer att välja en aktör som blir ens primära app för att hantera sina vardagsbetalningar. Därför jobbar vi på Swish hårt för att befästa vår position som svenskarnas digitala plånbok.

Vilka blir de stora utmaningarna för Swish framöver?
– Det händer väldigt mycket på betalmarknaden så för oss är det viktigt att fortsatt arbeta användarnära och utveckla vår produkt i takt med deras förväntan. Att stå still är inget alternativ.

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika

Mest läst