Gå direkt till textinnehållet

Trygg-Hansa blir aktivitetsbaserat

På jobbet De omdiskuterade byggplanerna för Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen har till slut fått godkänt. Men kontoret har redan byggts om invändigt och blivit aktivitetsbaserat.

Redan 2009 kom de första planerna på en påbyggnad på taket av det så kallade Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen i Stockholm. Sedan dess har detaljplanen för ombyggnationen ändrats tre gånger, efter kritik från boende i området. Kritiken handlade bland annat om att påbyggnaden var för stor och skulle göra huset för dominant i stadsbilden. Men efter den fjärde revideringen har nu slutligen byggplanerna godkänts.

Huset har dock redan byggts om – invändigt. Under 2017 totalrenoverades kontoret och gjordes om till aktivitetsbaserat.

– Vårt mål var att använda vår kontors­yta mer effektivt och funktionellt samtidigt som vi ville skapa större valfrihet och flexibilitet i medarbetarnas vardag. Ny teknik, både gemensam och individuell, möjliggör vårt nya arbetssätt, säger Trygg-Hansas vd Niclas Ward.

Läs också

Så kan företagen lyckas med aktivitetsbaserat

Finanslivs undersökningar visar att en majoritet av de som jobbar aktivitetsbaserat inom bank- och försäkringsbranschen tycker att arbetsmiljön försämras. Men Niclas Ward tror att Trygg-Hansa har lyckats anpassa kontoret till medarbetarnas behov genom ett förarbete där alla medarbetare deltagit.

–  Att gå över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt faller emellertid inte på plats bara för att vi fått nya lokaler. Vi har stor respekt för att förändring tar tid och vi är därför måna om att få löpande återkoppling av medarbetarna kring vad som fungerar bra och vad som kan fungera bättre.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika